Drive Systems
NL  |   FR
green techno
Expert aan de lijn?
Bel 0800 999 03

Vergroening van de verkeersbelasting: goed nieuws voor CNG èn LPG rijders

De Vlaamse regering heeft - onder initiatief van Minister Turtelboom - in de vergroening van de autofiscaliteit een belangrijk positief signaal gegeven voor de CNG en LPG rijders.

Voor zowel LPG en CNG zijn er belangrijke kortingen op de BIV (Belasting op Inverkeerstelling) en de (jaarlijkse) verkeersbelasting.

LPG:

Voor de LPG rijder is er eerst en vooral een verlaging van de BIV. Deze verloopt via een ingewikkelde formule, maar kan gesimuleerd worden via de online simulatietool. Het voordeel loopt fors op, zeker bij grotere wagens.

Wat betreft de jaarlijkse verkeersbelasting, is er een korting van meer dan 100.

CNG:

Hier is het eenvoudig: er is een vrijstelling van BIV en verkeersbelasting, tot eind 2020. Dit geldt zowel voor af-fabrieks voertuigen als voertuigen die uitgerust worden met een CNG installatie.

Simuleer uw voordeel op de online simulatietool: http://belastingen.vlaanderen.be/simulatie-te-betalen-verkeersbelasting-belasting-op-inverkeerstellingWeetjes

Opgelet: Drive Systems is verhuisd Beste klant, wij zijn sedert 1/09 verhuisd naar onze nieuwe locatie te Halen, Stadsbeemd 1420C lees meer
Vergroening van de verkeersbelasting: goed nieuws voor CNG èn LPG rijders

De Vlaamse regering heeft in de vergroening van de autofiscaliteit een belangrijk positief signaal gegeven voor de CNG en LPG rijders lees meer

Nieuwe LPG sticker in voege vanaf 05.05.2013

Vanaf 5 mei treedt een nieuw KB over LPG en CNG in voege. Een van de belangrijkste veranderingen is de verplichte aanwezigheid van een nieuwe LPG (of CNG) sticker op de achterzijde van de wagen.

 

lees meer
Contacteer ons!